• Ste po fizični aktivnosti še bolj utrujeni?
 • Imate nenehne probleme s poškodbami?
 • Se težko skoncentrirate za delo in/ali učenje?
 • Zbolite takoj, ko vas »dobita« veter in dež?
 • Imate občutek, da ste stalno napeti in nervozni?
 • Ste slabokrvni, kljub pestri hrani in jemanju vitaminov?
 • Imate probleme z inkontinenco, holesterolom, sladkorjem v krvi, povečanim krvnim tlakom?
 • Vam peša spomin?

iVitalis vadba je fizčno nezahtevna vadba, ki prinese več energije, boljše počutje in sproščenost.

iVitalis vadba je namenjena vsem vam, ki želite biti sproščeni, z več energije, pozitivno naravnani, motivirani, si povrniti in ohraniti zdravje.

iVitalis preventiva

Redna iVitalis vadba je najboljše »preventivno zdravilo«: podpre energijo in dobro delovanje vitalnih organov. Je fizično nezahtevna.

iVitalis za več energije

Človek je po vadbi bolj sproščen, bolj vesel, bolj gibljiv, z manj bolečinami, saj se sprostijo energijske blokade.

Cilji iVitalis vadbe

Sledimo smernicam iz programa mednarodnega projekta »Za preventivno skrb za zdravje«.

Potek iVitalis vadbe

iVitalis vadba je sestavljena iz 3 sklopov: iVitalis vaje za ogrevanje, spodbuditev delovanja notranjih organov in aktivacija živčnih povezav.

iVitalis preventiva

iVitalis vadba lahko vpliva na izboljšanje:

 • zmanjšanje krvnega sladkorja
 • zmanjšanje holesterola
 • odpravlja bolečine v glavi, migrene
 • znižanje visokega krvnega tlaka
 • dviguje energijo
 • izboljšuje možnost pomnjenja in sposobnost učenja
 • izboljša gibljivost in prožnost vašega telesa
 • pomaga zoper inkontinenco
 • pomaga k boljšemu zdravju in ozdravitvi
 • krepi imunski sistem
 • povečuje spolno energijo
 • spodbuja optimistične misli
 • vpliva na izboljšanje spomina
 • prinaša več življenjske energije in vitalnosti

Strokovno usposobljeni vaditelji iVitalis vadb vaje prilagodijo in ustrezno nadgradijo potrebam različnih ciljnih skupin, kot so npr. nosečnice, odvisniki, upokojenci, otroci, športniki itd.

iVitalis vadba je namenjena vsem vam, ki želite biti sproščeni, z več energije, pozitivno naravnani, zadovoljni in nasmejani, motivirani, si povrniti zdravje in ga v dobri kondiciji tudi ohraniti. Vsebina iVitalis vadba sloni na znanosti uporabne kineziologije in športa. iVitalis vadba je nadgradnja običajne vadbe za fizično telo. iVitalis vadba je vadba za fizično, čustveno in mentalno telo. Skozi vadbo krepimo tako mišice, kot tudi notranje organe, njihove funkcije in energijske tokove, ki tečejo skozi organe.

iVitalis vadba je fizično nezahtevna in je primerna za vsakogar, ki si želi več energije, sprostitve, ohranjanje zdravja. iVitalis vadba je namenjena vsem, ki želijo delovati preventivno in ki želijo podpreti hitrejše okrevanje. Na vadbo lahko pridejo tudi osebe na invalidskih vozičkih, saj je vadba fizično nezahtevna. Vadba je namenjena tudi ljudem z duševnimi težavami s spremljevalcem.

iVitalis za več energije

Kaj za vas prinaša iVitalis vadba?

iVitalis vadba je krepitev mišic v telesu, ki so preko meridianov povezane z notranjimi organi. To pomeni, da z iVitalis vadbo izboljšate funkcije notranjih organov, izboljšate delovanje možganov in zmanjšate stres.

Vaje iVitalis pomagajo polno uživanje življenja v zdravju in vitalnosti. Dobro razpoloženje, krepak imunski sistem, zdravje notranjih organov, sproščene mišice, ohranjanje miselnih sposobnosti in čustvena stabilnost.

iVitalis vadba ni samo jačanje mišic ter s tem tako želenega fit izgleda. Med in po vadbi po principu iVitalis vadbe je psihofizično stanje posameznika uravnoteženo, posameznik se enostavno dobro počuti. Krepitev določenih mišic potegne za sabo sprostitev blokade na energijskem kanalu organa. Posledica je ponovno ravnovesje organa in celega telesa.

izvor iVitalis

iVitalis izhaja iz Uporabne kineziologije , ki sta jo razvila zdravnika uradne medicine in naravne medicine dr. J. Thie in dr J. Goodheart. S poglabljanjem kineziologije – vede o gibanju, sta ugotovila, da je vsak del telesa povezan s čustvi in mislimi, in obratno, da telo, čustva in misli vplivajo na energijsko stanje posameznika.  Raziskave kažejo, da neravnovesje telesnih funkcij izhaja iz nepretočnosti energijskih kanalov znotraj telesa. Med vadbo se blokade sprostijo. Človek je po vadbi osvobojen stresa, čustveno stabilnejši, bolj vesel, bolj gibljiv in z manj bolečinami. Ugotovila sta tudi, da izvajanje vaj v daljšem časovnem obdobju prinaša merljiva izboljšanja zdravstvenega stanja.

Kako vam lahko pomagamo med vadbo?

Vaditelji iVitalis vadbe stremino k temu, da človek tekom vadbe začuti energijski pretok skozi telo, da ozavesti energijo v sebi. Vadeče naučimo, da v vsakdanjem življenju prepoznavajo situacije, ki jim rušijo uravnovešeno energijo. Končni namen pa je, da vadeči z izvajanjem vaj dosežejo rast in ravnotežje na vseh področjih življenja, da so pozitivni in z več energije v različnih situacijah. Vaditelji prilagodimo ter nadgradimo vaje različnim skupinam, ki imajo bodisi različne zdravstvene težave, skupinam kot so invalidi, nosečnice,  starostniki ter otroci.

Cilji iVitalis vadbe

Doseganje ciljev, ki so opisani v krogu življenja (Kurusheva in dr. Bolstad, 2007; International Coach Federation, 2008; EU smernice razvoja 2006):

 • Skrb za lastno zdravje, ohranjanje zdravja, predvsem notranjih; biološko staranje je naravno in spremlja upadanje funkcionalnosti notranjih organov (Cook 2003). Zdravi notranji organi pomenijo zdravje. iVitalis vadba sestavlja krepitev mišic, ki so povezane z vsemi 14. notranjimi organi. Vaje so preproste in lahke za izvajanje. Po vadbi se človek počuti kot prenovljen, saj se je okrepil od znotraj.
 • Ohranjanje fizične kondicije; osnovi fizične kondicije sta vzdržljivost kot mišična moč. Po 50. letu najhitreje upada prav slednja. Pri iVitalis vadbi krepimo mišice celega telesa, z vajami lastne teže, ter z večjim številom ponovitev, kar zadosti obema elementoma fizične kondicije. Prav tako se naučimo se osnovnih znanj o pomembnosti fizične kondicije, lokomotornega aparata.
 • Ohranjanje duševne stabilnosti; pomeni, da imamo zadovoljstvo in motivacijo za aktivno preživljanje prostega časa. Z namenskimi vajami iVitalis, ki so sestavljene prav za dvig zadovoljstva, podpremo energijo srca in pljuč, ki sta glavna organa telesa. Okrepimo ju z samomasažo akupunkturnih točk.
 • Ohranjanje čustvenega ravnovesja; dobri odnosi z najbližjimi so posledica dobre komunikacije. Neizražanje čustev zastaja v želodcu, debelem črevesju in slabi delovanje reprodukcijskih organov. iVitalis vadba vključuje krepitev mišic želodca, črevesja in reprodukcijskih organov, ter masažo nevrolimfatičnih točk teh organov, ki spodbudijo osvoboditev čustev. To prinese zadovoljstvo in mir v zrela leta.
 • Skrb za medgeneracijsko povezovanje; prepletanje več generacij doprinaša vsem delček v mozaiku življenja. iVitalis vadba poteka v skupini. Prisostvovanje vsakega posameznika z lastno izkušnjo bogati tako vaditelja in terapevta, kakor tudi vse udeležence. Prenos terapevtskih izkušenj in odkritij je izjemno pomemben.

Ohranjanje umskih sposobnosti; sposobnosti pomnjenja se z leti znižujejo, ampak le ob predpostavki, če se možganov ne spodbuja z ustreznimi vajami, trening za možgane ohranja sposobnosti le-teh ob rednem izvajanju točno določenih preprostih vaj ( Thie 1973), Cirkulacija hranil in kisika s krvjo v možganih ohranjata le-te vitalne. Z iVitalis vadbo pospešujemo cirkulacijo krvi v možgane, da prejmejo zadostno količino kisika in s tem osnovne pogoje za dobro delovanje.

Potek iVitalis vadbe

iVitalis vadba je sestavljena iz 3 sklopov: iVitalis vaje za ogrevanje, spodbuditev delovanja notranjih organov in aktivacija živčnih povezav.

Ena vadba je sestavljena iz treh sklopov vaj, ki so smiselno medsebojno povezani.

 • Sklop 1:Najprej naredimo iVitalis vaje za ogrevanje. Te vaje aktivirajo energijo v možganih in naredijo povezavo med velikimi možgani in malimi možgani, med limbičnim sistemom in neokorteksom ter med levo in desno polovico možganov. Vaje stimulirajo tok energije, udeležence osvežijo, pomagajo pri osredotočenosti, čustveno pomirijo in sprostijo razdražene misli. Posledično se celotno telo začne sproščati.
 • Sklop 2:Nato sledijo iVitalis vaje za vsak notranji organ: ledvica, spolne organe in osrčnik, žleza ščitnica in nadledvična žleza, žolčnik, jetra, pljuča, debelo črevo, želodec, trebušna slinavka in vranica, srce, tanko črevo in mehur. Za vsak organ izvedemo nekaj iVitalis vaj. S tem organi dobijo novo svežo energijo, ki pomaga obnavljati njihove naravne funkcije. Ob redni vadbi iVitalis vaj, le-te vplivajo tudi na izboljšanje zdravstvenega stanja npr.: zmanjšanje inkontinence, zmanjšanje sladkorja v krvi, zmanjšanje holesterola, izboljšanje spomina in umskih sposobnosti, znižanje pritiska,…
 • Sklop 3: Zaključimo z iVitalis vajami za živčni sistem, da ga spodbudimo, da vse organe poveže v celoto. Te vaje pomagajo zagotoviti dobro komunikacijo med vsemi deli telesa, kar ima za posledico sproščenost in dobro počutje, pa tudi pravilno odzivanje v različnih situacijah v življenju.

Udeleženci so v okviru vadbe aktivno vključeni v izvajanje praktičnih vaj.

iVitalis vadba zajema tako teoretični kot praktični del: najprej vaditelj razloži kako naj vajo delajo, potem pa med samim izvajanjem vaje tudi pove na kaj vpliva posamezna vaja in kako bodo dosegli najboljši učinek iz vaje.

Imate kakšne posebne težave? Potrebujete nasvet?

Če ima kdo izmed udeležencev kakšen problem, naš vaditelj z veseljem tudi svetuje posebne iVitalis vaje za zmanjšanje težave.

Kaj prinesete s seboj?

Udeleženci vadb potrebujejo udobna oblačila za prosti čas, copate, podlogo za na tla in steklenico z vodo. Vadba traja 55minut. Udeleženci se zberejo 10 minut pred začetkom vadbe.

iVitalis vadbo je pripočljivo izvajati 1-2x tedensko.

Po naročilu izvajamo skupinske vadbe tudi za podjetja, društva, zavode,…

Za informacije pišite na: tim@bisernica.si

Scroll Up

OKROGLA MIZA

Kdo odloča o mojem zdravju?

PRIJAVA NA OKROGLO MIZO

Niste prejeli sporočila?

Če po prijavi ne prejmete emaila v mapo prejeto, poglejte v mapo nezaželjena pošta ali promocije in email premaknite v mapo prejeto! Če emaila ni, se registrirajte še enkrat in preverite vpisan email.