Zgodba o Neji

Prijatelj mi je pripovedoval o svojem razmišljanju o času: kako čas mineva, hitro ali počasi…

»Tistim ljudem, ki se jim v življenju veliko zgodi, jim čas mineva zelo počasi. Tistim ljudem, ki se jim v življenju zgodi malo, jim čas mineva hitro.« Potem pa je razložil: »Nekdo, ki se mu veliko zgodi, v nekaj dnevih doživi toliko, kot bi preteklo že en mesec, torej se čas vrti počasi, saj je vse izjemno strnjeno in polno…, v kratkem času se zgodi zelo veliko… Če pa nekdo nima veliko različnih doživljajev, potem mu čas teče hitro.«

Jaz sem človek, ki mu čas teče počasi…

V teh kratkih letih mojega življenja, se je zgodilo že toliko, kot da živim že najmanj 100let…

Mojo življenjsko pot so zaznamovale različne preizkušnje, od tega da me niso hoteli sprejeti v osnovno šolo, ker je psihologinja presodila, da sem otrok s posebnimi potrebami; do tega, da sem imela hude alergije in so me vozili po injekcije, nato hude depresije, zaprtje, kožne bolezni in nazadnje raka… Tudi odnos med menoj in mojo mamo je bil zame zelo boleč. Zdaj kot odrasla razumem bolečino moje mame, kot otrok pa sem to doživljaja kot nesprejetost, občutek krivde, zavrnjenost… na kratko počutila sem se, da nisem ljubljena, zaželjena in sprejeta.

Vendar me vse to nikakor ni strlo, nikoli nisem vrgla puške v koruzo. Vedno sem se pogumno soočila s težavo, našla korenine vzroka in jih odstranila. Verjamem, da se nam vse v življenju zgodi samo z enim namenom… da se stvari izboljšajo. Zato vse te moje težave in probleme jemljem kot zelo dobre učitelje, skozi katere sem se kalila in ojačala. Brez teh preizkušenj danes ne bi bila tam kjer sem, zato sem lahko za vse tudi zelo bridke izkušnje zelo hvaležna.

Zato danes gledam na življenje s svetle plati. Sem najsrečnejša mama zdaj že odrasli hčeri, sem sestra krasni osebi, ki ima za seboj izjemno življenjsko pot, sem hči očetu, ki zame prestavlja poosebljeno dobroto, sem prijateljica, sem spretna kuharica in gurmanka kakovostnih in predvsem zdravih jedi in zelo rada povabim in postrežem specialitete moje zdrave kuhinje tudi drugim, sem pisateljica, predavateljica in svetovalka naravnega zdravljenja, mentorica, praktik različnih metod naravnega zdravljenja, …

Najraje se imenujem, da sem študentka življenja. Rada raziskujem, se izobražujem, študiram, proučujem, testiram nove načine naravnega zdravljenja, se poglabljam v delovanje človeka kot celote: povezave med umom in telesom, duhom in telesom,… kako na primer prepričanja vplivajo na pojav bolečin v telesu ali kako energijska blokada povzroči utrujenost in slabo počutje… Skratka, življenje smatram kot veliko šolo in priložnost, da se veliko naučim, spoznam in da lahko te zaklade predajam naprej in tudi vas naučim mnogo trikov iz čudežne skrinje matere narave, kako spodbuditi vašo naravno energijo, da vas podpre v dobrem počutju, zdravju in uresničitvi vaših sanj.

Področje, kjer vam lahko pomagam, svetujem, vas usmerim in sem vaš mentor, je povezano z energijami, ki tečejo skozi naša telesa. Ko spremenimo energije, se spremeni naše življenje (če računalnik nima ustrezne električne energije, ne glede na to kako vrhunski je, ne bo dobro deloval oziroma se bo pokvaril). Skozi svoje izkušnje in težave, ter več kot dve desetletji dela z drugimi, se je zdravljenje in uravnovešanje energij izkazalo kot en izmed ključev zdravja, dobrega počutja, notranjega miru in optimizma.

Znanje s področja upravljanja z energijami sem pridobivala s študijem različnih metod, najbolj pa sem se poglobila v modrost Uporabne kineziologije, metode Z dotikom do zdravja, Kitajsko tradicionalno medicino in Energijsko kineziologijo (kineziologija – veda o mišicah). Na tem področju imam tudi več mednarodno priznanih certifikatov. S pomočjo vse teh in še mnogo drugih znanj sem razvila gibanje iVitalis.

 

Zgodba o Saši

Rojena sem v znamenju  sonca. Mojo mladost so zaznamovale igrivost, radovednost in veselje. Že v rani mladosti sem raziskovala pomen življenja in njegove meje. Prvo večje zavedanje veličine življenja je bila smrt moje mame v mojem objemu, ko spoznaš, da fizično telo ni konec obstoja, temveč da obstaja še nekaj več, še nekaj za mejo materialnosti in fizičnega obstoja. Po materini smrti sem začela raziskovati pomen življenja. Srečala sem se s knjigo Življenje je tvoje in Življenje po življenju, prakticirala jogo in tai-chi, spremenila nekaj prehranjevalnih navad  ter se učila osnov homeopatije. S prihodom prve hčere sem dobila prvo povezavo z angeli. Druga hči mi je prinesla velik zalogaj učenj in me začela potiskati iz cone udobja. Druga hči je kot dojenček dvakrat ‘stopila’ na rob življenja. V procesu ohranjanja hčere pri življenju in hkrati ohranjanju  njenega procesa razvoja  v določenih smernicah poznanega življenja, sem se hitro in intenzivno učila in prakticirala tehniko Z dotikom do zdravja. V intenzivnem učnem procesu me je presenetil prihod tretjega otroka in hkrati z njegovim prihodom tudi odhod očeta mojih treh otrok. Cona udobja je bila čez noč ukinjena in učenje v šoli Življenja se je začelo z največjo intenziteto. Pravzaprav se mi je tisti trenutek zdelo, da se je vse, kar sem mnoga leta gradila, podrlo kot hiša iz kart. In kot pravi modrost: Ko je učenec pripravljen, pride učitelj. V moje življenje sta ravno v tem času zakorakala dva mojstra – eden je bil prisoten že prej, vendar sem bila šele v tem času pripravljena sprejemati učenja, drugi se je dobesedno pojavil v času mojih največjih lekcij na pragu mojega doma. In se je začelo… Intenzivno, predano, disciplinirano, radovedno, igrivo,… Korak za korakom. Lekcija za lekcijo. Leto za letom. In moji otroci so odraščali v igrivosti modrosti mojih lekcij.

Sledila so mnoga učenja in prakse: učenje petja manter, učenje igranja kitare, osvajanje modrosti življenja preko knjig in meditacij, joga smeha, energijska numerologija, nevrolingvistično programiranje, iVitalis energijske vaje. Iz vseh učenj in tehnik so se rojevali moji unikati: večerne hvalnice in zahvalnice z otroci, hišni učni poligoni, ki so naš dom spremenili v veseli učni poligon življenja, biserne igralnice, ki skozi igrivost na spontan in vesel način prinašajo učenja, posnetki osebnih meditacij zame in za otroke.

In življenje je brhtelo v veličino božanske ljubezni do… nenadnega padca, s katerim sem prestopila mejo življenja in imela možnost stopiti pred obličje božanskega stvarstva. V soju božanske veličine sem dobila tudi dovoljenje, da se vrnem nazaj v življenje z izjemnim darilom popolnega zdravja. Kljub zelo zahtevni poškodbi glave ter posledično urgentne večurne operacije, kjer sem ostala brez dela možganov in določenih žil v glavi, s popolnoma prelomljeno polovico lobanje,  sem se vrnila v zdravo telo in že prvi dan po operaciji zaživela, kot da se nič ne bi zgodilo. Od takrat naprej ima moje življenje svoj pridih, novo zavedanje, nove kvalitete. Božanska energija teče skozi moje telo, ki kreira meditacijske afirmacijske pobarvanke, magične igrice učenj, pesmi, …  Prva moja knjiga je Mama je ena sama. Ob njej žari še knjiga Živeti Božansko Ljubezen. V domači mapi že čakajo nove meditacijsko afirmacijske pobarvanke, da ‘odjadrajo’ po svetu in širijo svojo božansko energijo.

Planet Zemlja je obdan z energijo božanske ljubezni. Ko se skozi delovanje srca uskladimo (harmoniziramo) s to energijo, se uravnajo tudi energije zdravja, odnosov in denarja.

Vodilo moje predanosti Življenju je stavek: Kje lahko pomagam? Kako skozi igro in igrivost oplemenititi sebe, svoje domače in svet okoli mene? Vendar z zavestjo, da ne delam stvari namesto drugih, temveč jim s svojim zgledom in svojimi kreacijami pokažem, kako se lahko stvari naredijo drugače.

Življenje je lepo in hvaležna sem za svoje življenje.

mag. Saša Zupan

Kje se nahajamo

Scroll Up

OKROGLA MIZA

Kdo odloča o mojem zdravju?

PRIJAVA NA OKROGLO MIZO

Niste prejeli sporočila?

Če po prijavi ne prejmete emaila v mapo prejeto, poglejte v mapo nezaželjena pošta ali promocije in email premaknite v mapo prejeto! Če emaila ni, se registrirajte še enkrat in preverite vpisan email.